LJEPOTE NAŠEG KRAJA


Iznajmite brodicu i otplovite sami i uživajte u ljepotama velebitskog kraja. Uz našu pomoć i savjete u pripremi najpovoljnijih ruta sami organizirajte savršen izlet za sebe, svoje prijatelje i familiju. Uživajte sami u ljepotama rijeke Zrmanje, kanala ribnica, dalmatinskih mjesta Novigrad, Vinjerac, Obrovac, prekrasnih pjeskovitih plaža, uvala i dalmatinske kuhinje u restoranima.

Najam plovila s posadom pravo je rješenje za vas ukoliko želite potpuno opušten i bezbrižan odmor, prepuštajući brigu o plovilu profesionalnoj posadi. Neovisno o tome jeste li izabrali jedrilicu ili motornu jahtu, procedura najma plovila s posadom jednostavnija je iz razloga što profesionalna posada preuzima brod i vodi računa o njemu cijelo vrijeme najma. Vama preostaje prepuštanje moru i suncu, te dogovor sa skiperom oko rute kojom želite ploviti.

Nudimo vam i izbor quad vozila koje koriste za provođenje panoramskih vožnji ili za vožnju na ekstremnim dionicama off road vožnjom. Postoje opcije samostalne vožnje te kombinirane vožnje do dvije osobe na vozilu. U paketu najma quad vozila dobivate zaštitnu opremu.

N ovigradsko more je duboko uvučeni morski zaljev površine 28,65 km². Povezan je s Velebitskim (Podgorskim ili Planinskim) kanalom na sjeverozapadu Novskim (ili Masleničkim) ždrilom, a s Karinskim morem na JI Karinskim ždrilom. Dužina zaljeva u smjeru zapad-istok je 11,0 km, a najveća širina je 4,8 km. Dužina obala Novigradskog mora je 29,7 km. Najveća dubina od 38 m nalazi se neposredno pri ulazu u Novsko ždrilo, a dubine ispod 30 m zauzimaju samo mali dio ispred Novskog ždrila.

S tarigrad je središte Pakleničke rivijere koji je nastao na temeljima drevnog antičkog grada Argyruntuma. Danas je to živahno turističko mjesto s nešto više od tisuću stanovnika koji su svoj tradicionalni način života na obroncima Velebita prije pola stoljeća zamijenili životom uz more. Paklenička rivijera oduševljava nevjerojatnim prožimanjem različitih pejzaža koji se u trenu smjenjuju pred okom promatrača.

S eline je pitomo naselje smjestilo se na plodnoj ravnici podno Velebita, uz sam bok Starigrada - Paklenice, nadomak kanjona Male Paklenice koji odiše iskonskom divljinom planine. Resi ga prekrasna duga šljunčana plaža i takva okolica je zanimljiva mnogim turistima željnih aktivnog i opuštajućeg odmora. Osim prirodnih ljepota NP Paklenica u podnožju Velebita, treba posjetiti autohtone zaseoke koji su sačuvali tradicijsku kulturu i gostoljubivost.

O brovac se nalazi na rijeci Zrmanji, 12 km od njenog ušća u more. Razvio se na raskrižju puteva za Zadar, Šibenik i Knin, podno velebitskih prijelaza Malog Alana i Prezida koji vode iz Like u Dalmaciju. Njegovo prometno značenje je znatno opalo izgradnjom autoceste kralja Tomislava, autoceste Zagreb - Split. U kanjonu uz zadnji slap kraške ljepotice Zrmanje, prije nego mirnim tokom uđe u Novigradsko more, na prijelazu ka stoljetnom prijevoju preko planine Velebit, grad Obrovac ocrtava kamene obrise utvrde knezova Kurijakovića u zeleno-modroj rijeci. U bukovačkom kršu s dahom rijeke, mora i planine, mjesto je na kojem uživaju raftingaši.

Istražite Starigrad brodom!

Tu su i brojne udaljene uvale i zaljevi koje možete istražiti dok uživate u vožnji brodom s obitelji ili prijateljima. Mnogi se odluče za najam kako bi se zabavili s omiljenima ili pak uživali u nezaboravnoj zabavi i odmoru.